Disiplin Yönetmenliği - Çukurova Enduro Motorsiklet Kulübü

İçeriğe git

Ana menü:

Disiplin Yönetmenliği

Çemk



(ÇEMK)
ÇUKUROVA ENDURO MOTOSİKLET KULÜBÜ
ORGANİZASYON VE DİSİPLİM YÖNETMELİĞİ


AMAÇ:
Madde 1:
ÇEMK ( Çukurova Endro Motorsiklet Kulübü) Adana Çukurova Bölgesinde motokros ve   enduro sporlarının genç kitleler arasında gelişip yayılmasını sağlamak ve bölgemizde          motorsiklet sürüş eğitimlerinin verilmesi, bölgemizde yarış organizasyonları yapmasına olanak sağlamak, motorsiklet ile gösteri, şenlikler ve etkenlikler düzenlemek amacıyla kurulmuştur. ÇEMK, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan tek ciddi enduro motorsiklet kulübü olmanın bilincini taşıyan resmi bir kulüptür.Amaçlarından biri, bölgemize bir motokros pisti ve eğitim alanı kazandırmak, Bölgede ulusal ve uluslararası yarışlar tertip etmektir. Klübümüz Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı bir spor kulübü olmanın yanı sıra, Türkiye Motorsiklet Federasyonu resmi üyesidir. 2013 Yılından itibaren Tütkiye Enduro ŞAmpiyonasının bir ayağı da Adana da olacak ve organizasyon Külübümüzce koordine edilecektir.
Yönetmeliğin  amacı, Klübümüzün işleyişini, aktivitelerinin düzenlenmesini, birlik ve           beraberliğin sağlanması ile bu amaçla hazırlanan kuralların belirlenerek kurallara uymayanlara cezaların verilmesini düzenlemektir.

YETKİLİ KURULLAR VE GÖREVLERİ:

Madde 2: Kulübün Yetkili Organları şunlardır:
Yönetim Kurulu  Başkanı
Yönetim Kurulu
Denetim Kurulu
Disiplin Kurulu
Reklam ve Organizasyon
Basın ve Halkla ilişkiler
Gurup Liderleri
Teknik Ekip
Eğitim Ekibi
Üyeler

Madde 3:
Kurulların Görevleri:
Yönetim Kurulu Başkanı: Kulübü temsil eder. Yönetim Kuruluna başkanlık eder. Kulübün Basın ve Halkla İlişkilerini Düzenler. Kulübün birlik ve bütünlüğünü muhafaza ederek dostluk ve kardeşlik  ortamının her zanam kulübe hakim olmasını sağlamak.

Yönetim Kurulu: Disiplin Kurulu, Gurupliderleri, Reklam ve OrganizasyonEkibi, Teknik Ekip, Eğitim Ekibi ni seçmek ve bu kurulların çalışmasını sağlamak.

Denetim Kurulu: Denetim kurulu; derneğin, tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup      tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında genel kurula sunar.
Denetim kurulu;gerektiğinde genel kurulu toplantıya çağırır.

Disiplin Kurulu: Bu yönetmelikte belirlenmiş olan kurallara uymayanları tespit etmek veya grup liderlerince disiplin kurallarına uymadıkları tespit edilenlere ne gibi yaptırım ve cazaların uygulanacağının kararını vererek bu kararı yönetim kuruluna sunmak.


Reklam ve Organizasyon: Yönetim kurulu ile istişare ederek; Kulüb olarak katılmak üzere etkinlik planlamak ve planlanmış olan diğer etkinliklere katılımın sağlanmasını organize etmek. Etkinlik ve yarışların reklamını planlamak.

Basın ve Halkla İlişkiler.  Kulübün basın açıklamasını organize etmek. Basının yapılacak olan etkinliklerden uygun olanlarına haberdar edilmesini sağlamak.

Gurup Liderleri: Liderlik yaptığı üyelerin, Reklam ve Organizasyon Ekibi tarafınden belirlenmiş olan etkinliklere katılımını sağlamak, bu etkinliklere mazeretsiz olarak katılmayanları disiplin kuruluna havale etmek. Etkinliklerde düzenin sağlanmasına yardımcı olmak. Bu düzenin sağlanması aşamasında yönetimce verilmiş olan bip ve filama, bayrak vb. reklam materyallerinin gurup üyelerine verilip, etkinlik sonrasında geri toplanmasını koordine etmek.

Teknik Ekip: Kulübe katılacak olan yeni üyelerin Motorsikletlerinin ve kıyafetlerinin kulübe uygun olup olmadığının tespitini yapmak. Yarışlar öncesi yarışacak olan motosikletlerin teknik kontrollerini yapmak.

Eğitim Ekibi:  Kulübe katılacak olan yeni üyelerin eğitimlerini sağlamak. Mevcut üylerin becerilerinin arttırılasını sağlayabilmek için eğitim planlamak. Halkımızın motosiklet kullanırken bilinçlenmesini sağlamak üzere eğitim planlaması yapmak. Eğitimler:
a) Temel Düzey
b) Orta Düzey
c) İleri Düzey   olacak şekilde düzenlenecektir.

Eğitim için gerekli olan alanı ve ekipmanları klüp eğitimciye temin edecektir. Eğitimcinin kim olacağına Yönetim Kurulu karar verecektir.

ÜYELİK:  
Madde 4:
Üyelik  Subport ve Pilot kategorilerinde sınıflandırılacaktır.

Subport Üye: Kübe gönül veren  Yönetim Kurulunca üyeliğe kabul edilebilir. Bu üye klübün etkinliklerinden istediğine katılıp katılmamakta serbesttir. Yönetim kurulunca Kulüp organlaronda görev alabilecektir.
Bu üyeler kulüp organizasyonlarında kendi yetenekleri ve hobileri doğrultusunda görev alabilirler.

Pilot Üyeler Üç ana kategoride sınıflandırılacaktır.
Acemi Pilot
Pilot
Usta Pilot

ACEMİ PİLOT : Gerekli Şartlar
Pilot olmak isteyen üye öncelikle Subport üye olarak kulübe katılacaktır. Sonrasında:
a) Motorsikletinin olması
b) Motorsikletinin teknik özelliklerinin enduro’ya uygun olması. (Uygunluk belgesini ÇEMK teknik ekibinden onaylanması gereklidir)
c) Motorsiklet sürüşü için gerekli ekipmanlarının olması
d) Eğitim Ekibinin düzenlediği eğitime katılım sertifikası alması (A sertifikası)
e) Subport olarak katıldığı tarihten itibaren bir yıl içerisinde Kulübün düzenlediği  15 toplantı ve etkinliğine katılıyor olması (1500 Puan alması) gerekmektedir. Bu şartları sağlayan üye Yönetin Kurulunun değerlendirmesi neticesinde kulübe acemi pilot rütbesi ile katılmaya hak kazanır.
Acemi pilota Sertifika ile Birlikte apoleti de verilir.

PİLOT : Gerekli Şartlar:
Pilot olabilmek için Acemi pilotluktan sonra Kulübün düzenlediği 25 toplantı ve etkinliğe katılması (Toplam 4000 Puan alması), ile A ve  B Sertifikalarını alması gerekmektedir.

B Sertifikası ( Şartları Tarif Edilecek)
Şartları yerine getirmiş olan üyeye, Yönetim Kurulu Tarafından değerlendirilerek  Pilot Üye Sertifikası ile birlikte apoleti Yemin Töreni ile verilir.  

USTA PİLOT:
Usta Pilot olabilmek için  pilotluktan sonra Kulübün düzenlediği 30 toplantı ve etkinliğe katılması (Toplam 7000 Puan alması), ile A , B ve C  Sertifikalarını alması gerekmektedir.

C Sertifikası ( Şartları Tarif Edilecek)

Şartları yerine getirmiş olan üyeye Yönetim Kurulu Tarafından değerlendirilerek  Usta Pilot Üye Sertifikası ile birlikte apoleti Yemin Töreni ile verilir.  

Pilotların puanları 10000 puanın üzerine çıkamayacaktır.


DİSİPLİN KURALLARI:

Madde 5:


Cezalandırmalar puan kesme cezası olarak uygulanacaktır.


Toplu geçişlerde gurup düzenini bozucu şekilde motosiklet kullanmak,( 100 puan)
Kasksız olarak Motosiklet kullanmak.(100 puan)
Asfaltta Tek teker Motosiklet kullanmak(100 puan)


Üyelikten Düşürme Cezası Verilmesi Gereken Fiil ve Davranışlar.

Üyelerin geçerli bir mazereti olmadığı halde katılmadığı her etkinlik veya toplantı için almış olduğu puanlardan 200 puan düşülür.
Puan düşmesi netcesinde üyenin puanı 7000 Puanın altına inmesi halinde üye, Pilot Üye sınıfına, 4000 Puanın altına inmesi halinde  acemi pilot üye sınıfına indirilecektir.  Değerlendirme Disiplin Kurulunun Raporundan sonra Yönetim Kurulu Tarafından yapılacaktır.Aslolan etkinlik ve toplantılara katılımın sağlanmasıdır.

Belirlenmiş olan Kulüp üyelik aidatlarının üç (üç) ay içerisinde ödenmemesi halinde yönetim kurulu tarafından yazılı olarak (e mail) ihtar verilir. İhtara rağmen aidatın 15 gün içerisinde ödenmemesi halinde üyenin üyeliği askıya alınır ve kulübün etkinliklerine katılması engellenir. Üye daha sonra aidatını ödemesi halinde yönetim kurulunun değerlendirmesinden sonra üyeliği tekrar aktif edilir.



 
İçeriğe dön | Ana menüye dön